Een 'Daddy-Daughter Date', Queer Single Mom-Styl

Een 'Daddy-Daughter Date', Queer Single Mom-Styl

De Beste Datingsites

Wat zijn ‘normale’ gezinnen die hopen dit ritueel te volbrengen? Ik probeerde het, ik faalde en het brood was droog.

Mevrouw French is een promovendus aan de Emory University.

Beeld
Credit Credit Tomi Um

Mijn dochter ontsproot uit mijn hoofd zoals Athena en Zeus. Dat is mijn verhaal, en ik blijf erbij, vooral omdat mijn besluit om een ​​alleenstaande moeder te worden een hersenzaak was. Ik heb alle theorieën van sociologen doorgenomen die proberen te stellen dat de problemen van zwarte alleenstaande moeders alleen door het huwelijk kunnen worden opgelost. Ik counterde iedereen met logica, optimisme en lef geërfd van rolmodellen die dit pad voor me liepen.

Nu ken ik de vraag die ik negeerde toen ik ‘naar keuze’ probeerde te kloppen op alleenstaande moeder alsof het patroon one-size-fits-all-races was: wie zou deze baby op papa-dochter date night nemen? Ik moest denken aan mijn blinde vlek door een verzekeringsmaatschappij commerciële , die meer dan 15 miljoen keer bekeken online heeft. In de advertentie trekt een man zijn das recht, trekt een colbert aan, verlaat zijn huis en draait zich vervolgens weer rechtsom om de deurbel te laten klinken. Een schattig klein meisje opent de deur, neemt een snelle blik op de camera en zegt: “Hallo pap!”

Hij kleedde zich aan om een ​​3-jarige op een “date” op hun achterdek te nemen.

Dit gebeurt niet alleen in commercials. Scholen hebben zich aangesloten bij de promotie van het Electra-complex, waar ze ‘papa-dochter-dansen’ organiseerden en moeders zoals ik aanmoedigden om gunsten in te roepen van mannelijke familieleden die het niet erg vinden om naar John Mayer en Luther Vandross te zwaaien. Honderdachtenveertig Instagram-posts bevatten de hashtag #daddydaughterdate.

Hoe kan ik deze mijlpaal van verplichte heteroseksualiteit hebben gemist? Wie zou mijn dochter leren wat meisjes met vaders leerde op deze data en dansen, zoals hoe te wachten tot deuren worden geopend of een vork vasthouden als een onmiskenbare vangst?

Ik herhaalde de “waarom ik niet?” Uitdaging van haar goddelijke conceptie en begon de slechtste datum van mijn leven te plannen. Ik heb het genderscript met veel plezier overgenomen. Ik opende alle deuren. Ik betaalde voor al het eten. Mijn 7-jarige date negeerde me voor het hele diner omdat de gastheer ons in een geïmproviseerde kinderafdeling bij de bar-televisie zat. Mijn date vertelde me dat dit geen datum kon zijn omdat we allebei meisjes waren. Ik ben vreemd. Ik wees erop dat onze “obvi” geen romantische datum was, want hallo , ik ben haar moeder.

“Waarom noem je het dan een afspraakje?” Vroeg ze.

Goede vraag. Tom Burns van het Good Men Project schreef in 2017: “Ik denk dat het bijna exclusieve gebruik van het woord ‘date’ om papa-dochterinteracties te beschrijven, juist deze zieke romantiek van onze relatie bevordert dat is schadelijk voor ons beiden. ”

Ik ben het ermee eens, maar het ding dat schadelijk is voor mijn dochter en mij is iets heel anders. Niets over ons leven is ooit geromantiseerd. Wat ons echter pijn doet, is de sociale en emotionele tol van geleerden en geleerden, die al generaties lang suggereren dat onze familie-eenheid – een zwarte moeder, een zwarte dochter en niemand die aanbelt met een colbert aan – is een aansprakelijkheid en de oorzaak van eventuele problemen die we kunnen ondervinden. In het licht van deze misleide moralisering, vind ik mezelf soms hypermetrisch genoeg om haar alles te geven wat kinderen met “normale” tweeoudergezinnen hebben, inclusief beugels en een hypotheekhuis en een dinerdate naar een plaats waar het personeel kinderen als royalty behandelt.

De obers flirtten met mijn date en negeerden me. Eentje zei dat haar frietjes er goed uitzagen. Ze zagen eruit alsof Burger King friet met een inflatie van 300 procent. De ander zei dat haar brood er heerlijk uitzag, maar ik had hetzelfde brood en het zag er gewoon uit als droog brood, zoals de dingen waar het volk van Mozes over klaagde totdat God hen sloeg als een gekke vader in een normale familiefilm. Ze vroeg om gehaktballen zonder noedels. Dat klopte niet eens. Toen haar eten terugkwam, net zoals gehaktballen zonder noedels, vertelde ze de ober: “Dit is niet wat ik verwachtte.” Ze bestelde nog een voorgerecht dat ze ook niet at. Ik heb ervoor betaald, maar dat zei ik al.

In de echte wereld betaalt betalen voor eten voor het bedrijf. Mijn date verwierp deze les, weigerde vragen te beantwoorden over haar interesses, haar vijfjarenplan of een van de andere dingen die ik vroeg, alsof ze op een eerste date met een vrouw een enkele nageloorring draagt. Ze wilde alleen gelaten worden terwijl ze naar de tv boven mijn hoofd staarde. Ik vergat dat ik de man was en jankte: “Ik zit recht voor je.”

Ik weet niet waarom (of als) normale vaders zo houden. Ze proberen misschien hun dochters te laten zien hoe een echte date eruit zou moeten zien, maar vanuit het perspectief van de dochter moet het voelen als een praktijk om het bedrijf van iemand te tolereren zolang ze de rekening betalen. Niet dat dochters niet van hun normale vaders houden. Het is gewoon wat ze in godsnaam gemeen hebben en hoe vullen ze de tijd in? Misschien daten vaders de klok rond om de producten te kopen die worden geadverteerd in de commercials die ze nabootsen. Misschien hebben ze dingen om over te praten op deze dadda-doeldatums omdat ze elkaar amper kennen.

Aaron Dickson, de echte vader die voorkomt in de daddy-daughter date insurance ad, vertelde ABC dat hij hoopte dat de ervaring zijn dochter zou laten zien hoe zij door een man moet worden behandeld. Maar ik denk dat wat mijn metgezel leerde slechts een lijst was van dingen die op de avond van de avond verboden waren: elektronica, dansen aan tafel en ‘cheesecake!’ Schreeuwen in een monsterlijke stem voor elke hap. Als dit de praktijk was, zal ze waarschijnlijk nooit meer daten, want wat heb je aan een date als je niet kunt kiezen wie of wat je wilt zijn?

Keuze lijkt de les te zijn van de datum van de daddochter. De heteroseksuele getrouwde vader is een veronderstelde liefdesdeskundige die het heeft gehaald van een eerste date tot een doeldatum. Wie kan beter een jong meisje leren hoe ze gekozen moet worden; wie kan beter modelleren wie te kiezen? Geen enkele les kan echt worden onderwezen. Zo Ik ben gewoon blij dat mijn dochter voor mij koos. Ik stel me voor dat ze me vanuit een tussenliggende plek heeft bekeken, zag dat ik faalde bij hofrituelen en besloot dat als ze niet eerder naar me toe kwam als ik de romantiek onder de knie had, ze hier misschien helemaal niet zou komen.

Ze is hier nu en ze leert me dat verwantschap een reeks keuzes is – noedels en ‘normaal’ zijn optioneel.

Read More

Plaats een reactie